Το 1952 η κα Ευγενία Ασημακοπούλου ίδρυσε την πρώτη μας κατασκήνωση. Από τότε μέχρι σήμερα δουλεύει και προσφέρει με αίσθημα ευθύνης, με υποχρέωση και σεβασμό σε κάθε γονιό που εμπιστεύεται το παιδί του σε μας, με ακούραστη φροντίδα, ξεχωριστή στοργή και αγάπη στο κάθε παιδί.

Οι κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου, θεωρούν πολύ σημαντικό το ανθρώπινο δυναμικό. Και στις δύο κατασκηνώσεις, τη γενική επίβλεψη έχουν ο Τζώρτζης και ο Θάνος Ασημακόπουλος.

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα ότι ο θεσμός ”Κατασκήνωση” δεν είναι οι άψυχες εκείνες εγκαταστάσεις που προσφέρουν λίγη ή πολύ πολυτέλεια στο παιδί. Σκοπός της κατασκήνωσης είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση, να τα ξεκουράσει από τα μαθήματα, να τα βοηθήσει να αποβάλουν το άγχος του σχολείου και να τους αποκαταστήσει την ψυχική τους ηρεμία με τη ψυχαγωγία και τη χαρά που προσφέρουν οι καλοκαιρινές διακοπές.
Γι’ αυτό εμείς πιστεύουμε ότι το κριτήριο επιλογής κάθε γονιού θα πρέπει να είναι η γνώση του για την οργάνωση, τη σωστή λειτουργία και το επίπεδο των στελεχών, που φροντίζουν, απασχολούν και ψυχαγωγούν το παιδί του.
Μία οργανωμένη κατασκήνωση με πλούσια προγράμματα και πολλές εκδηλώσεις καταξιωμένη πλέον σε γονείς και παιδιά.

Οι ρυθμοί στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι έντονοι παρέχοντας ευκαιρία για εκτόνωση και ψυχολογική ξεκούραση που χρειάζεται το παιδί στις καλοκαιρινές του διακοπές. Οι αθλητικοί χώροι μοιράζονται με βάση το ημερήσιο πρόγραμμα και με σεβασμό στο ζωτικό χώρο που δικαιούται να έχει το παιδί σε κάθε εκδήλωσή του μέσα στη κατασκήνωση.

Δραστηριότητες, αθλήματα και παιχνίδια είναι οργανωμένα έτσι ώστε να συμμετέχουν όλα τα παιδιά κατά ηλικία και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Η άμιλλα μεταξύ συνομήλικων εκτός από τη χαρά του αποτελέσματος γίνεται διασκέδαση και συναναστροφή. Μέσα από τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τα παιδιά θα μάθουν και κυρίως θα νιώσουν τη χαρά της ομαδικότητας και της φιλίας.